Jura Onderhoud en Reparatie

Onderhoud en reparatie voor uw jura koffiemachine

Preventief onderhoud voorkomt reparaties

Uw Jura koffiemachine heeft met regelmaat onderhoud nodig. Het reinigingsprogramma en ontkalkingsprogramma voert u zelf uit en soms is het handig om een waterfilter te gebruiken. Maar toch blijft de machine niet volledig schoon. Na verloop van tijd heeft uw koffiezetapparaat een onderhoudsbeurt nodig. Koffieresten tasten de zetgroep en de smaak van de koffie aan.
Diverse onderdelen in uw koffiemachine zullen slijtage ondergaan. Denk hierbij aan uitgedroogde o-ringen, drukventielen, versleten maalschijven. Kalk in koffiemachines is vaak de boosdoener, kalk veroorzaakt uiteindelijk defecten en lekkages.

Voorkom reparaties door preventief onderhoud uit te laten voeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Direct een afspraak maken? Bel: 035 303 1375

Zetgroep

Jura onderhoud zetgroep reviseren
99 Incl. Btw.
 • Jura zetgroep reviseren
 • Drainageventiel reviseren
 • O-ringen zetgroep vervangen

Basis

Jura onderhoud basis
199 Incl. Btw.
 • Zetgroep reviseren
 • Drainageventiel reviseren
 • Koffieuitloop reinigen
 • Koffiemolen reinigen en afstellen
 • Intern en extern reinigen
 • Nieuwe O-ringen

Compleet

Jura onderhoud compleet - Meest gekozen!
249 Incl. Btw.
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe maalschijf
 • Nieuwe O-ringen
 • Zetgroep reviseren
 • Koffieuitloop reinigen
 • Koffiemolen reinigen en afstellen
 • Intern en extern reinigen
 • Ontkalkingsprogramma
 • Reinigingsprogramma

Onze reviews

De Jong Koffie gaat voor tevreden klanten.

Gebaseerd op 255 recensies.
Bart Den Bleijker
Bart Den Bleijker
11/09/2022
Geverifieerd
Vriendelijke ontvangst, neemt de tijd en legt goed uit. Is enthousiast en - niet onbelangrijk - de service is prima. Gaan zeker verder met de samenwerking!
Frank de Ruijgt
Frank de Ruijgt
09/09/2022
Geverifieerd
De Jong koffie staat voor kwaliteit en maakt van koffie drinken een belevenis voor de zintuigen👌🏻☕️
Stephan van Gils
Stephan van Gils
06/09/2022
Geverifieerd
Koffie machine doet het weer als nieuw. Uitstekende service!
Patrick Roest
Patrick Roest
02/09/2022
Geverifieerd
Wat een TOP- service ! Donderdag onze Jura Ena-8 gebracht . Met daarbij wat er volgens ons aan “mankeerde” ! Duidelijke uitleg gehad en dat er contact zou zijn bij hoge kosten. Donderdagavond gebeld dat de Jura klaar was met een service beurt . Geen bijkomende kosten, gewoon een oprecht en eerlijk bedrijf ! Wij komen zeker terug en raden De Jong koffie zeker aan. En compliment voor de klantvriendelijkheid zowel aan de balie als wel telefonisch !!
Hek Reclame
Hek Reclame
30/08/2022
Geverifieerd
De Jong Koffie is een topper! Regelmatig komen wij bij Tjeerd voor het aanbrengen van diverse signing. Een goed kopje koffie slaan we natuurlijk nooit af 🙂 Altijd leuk om even bij bedrijven binnen te kijken en te zien hoe het erbij staat.

Veel voorkomende problemen:

Melding "bonen vullen" blijft staan.

Wanneer de melding “bonen vullen” blijft weergeven. Dan komt er niet genoeg koffie in de zetgroep. De molen maalt niet genoeg koffie, dit kan komen door een vieze molen of een te fijne afstelling van de molen.

Koffie komt (soms) in de lekbak.

Wanneer de koffie niet altijd of helemaal niet meer uit de koffie uitloop komt. Dan is er een defect in het drainageventiel van de zetgroep. Neem contact met ons op voor reparatie.

De lekbak wilt niet meer terug in de koffiemachine.

Wanneer de lekbak niet meer in de machine kan. Dan staat de zetgroep in een verkeerde stand. U kunt dit soms zelf oplossen. Haal de residubak (bakje waar de koffieprut invalt) eruit en plaats alleen de lekbak in de machine. De zetgroep komt weer in de goede stand en u kunt het bakje weer terug plaatsen. Mocht dit niet werken neem dan contact met ons op.

Melding "systeem vullen" blijft staan.

In dit geval meet de koffiemachine niet meer dat er water doorloopt. Hiervoor dient de machine gerepareerd te worden. Neem contact met ons op.

Ratelend geluid vanuit uw Jura koffiemachine.

Wanneer u een ratelend geluid hoort, dan draaien de tandwielen van de zetgroep en de aandrijfmotor over elkaar. Hierna kan de machine een Error 8 weergeven. Neem contact met ons op.

Koffie is niet meer heet.

Met een nieuw thermoblok kan dit worden opgelost. Het oude thermoblok is verkalkt en verwarmt het water niet meer genoeg. Neem contact met ons op voor reparatie.

Jura errors en foutmeldingen.

Jura onderdelen

Wij maken uitsluitend gebruik van originele Jura onderdelen.

Onderhoud, Reparatie of Advies nodig?

Stuur ons een bericht of bel direct: 035 303 1375

Veel gestelde vragen

Veel voorkomende problemen en vragen.

Jura Error 8

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.
Neem contact met ons op voor advies.

Koffie smaakt bitter

Uw koffie smaakt bitter. Wat is hiervan de oorzaak? Dit kan komen door een te fijne maalstand. Draai de maalstand groffer. Dit kan ook komen door verkeerde temperatuur van het water. Programmeer de temperatuur lager in het menu. Werkt dit niet? Neem dan contact met ons op.

Jura Error 1 t/m 5

Uw Jura koffiemachine geeft een error 1 t/m 5 melding. Deze foutmelding heeft te maken met de temperatuur sensor. Dit kan voorkomen als de koffiemachine in een te koude ruimte heeft gestaan, bijvoorbeeld een opslag. Als dit het geval is laat dan de koffiemachine op kamertemperatuur komen. Is dit niet het geval dan kunt u dit proberen: Zet de machine uit en haal de stekker eruit.  Wacht 5 minuten en zet de machine weer aan. Blijft het probleem? Neem dan contact met ons op voor reparatie.

Locaties

Iedereen is uiteraard welkom bij De Jong Koffie voor een servicebeurt aan uw koffiemachine. Wij ontvangen vooral klanten voor Jura reparatie en/of onderhoud uit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Ede, Bunschoten en Eemnes. Wij bieden ook een haal en breng service. Vraag naar de mogelijkheden.
U bent van harte welkom bij De Jong Koffie in Soest.

Jura onderhoud en reparatie bij De Jong Koffie

Bij De Jong Koffie vinden wij onze service heel belangrijk. Onderhoud en reparatie voor uw koffiemachine is erg belangrijk, maar waarom?
Door dagelijks gebruik van uw machine kan het apparaat behoorlijk vies worden. Kalk in het water kan uw machine verkalken. Hierdoor kan de smaak van uw koffie bitter worden en schade veroorzaken op langer termijn. Kalk veroorzaakt op langer termijn in de meeste gevallen lekkage. De rubbers (o-ringen) slijten of drogen uit. 
Daarom is het belangrijk om uw koffiemachine goed te laten onderhouden. Hiermee kunt u de genoemde problemen voorkomen. 
Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van uw koffiemachine. Elke (Jura) koffiemachine heeft onderhoud nodig. U kunt regelmatig het reinigingsprogramma uitvoeren en ontkalken. Hiermee verlengt u de levensduur van uw koffiemachine aanzienlijk. 
Heeft uw koffiemachine een servicebeurt nodig? Wanneer uw koffie niet meer smaakt zoals u gewend bent. Als u problemen heeft met het koffiezetten door een defect. Of als u twijfelt aan de werking van uw machine. Dan heeft uw koffiemachine meestal onderhoud of reparatie nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij ontvangen klanten voor jura onderhoud en reparatie vanuit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Bunschoten en Eemnes.
Jura onderhoud bij De Jong Koffie, uw specialist in koffiemachines.